Casa Asia

Direct Access



Cap_casaasia
Casa Asia > Exposició: "La casa del laberinto" , de Noni Lazaga

Exposició: "La casa del laberinto" , de Noni Lazaga

Noni Lazaga

El CEART (Centro de Arte Tomás y Valiente) y Casa Àsia presenten en col·laboració l'últim treball de Noni Lazaga , consistent en una instal·lació amb caràcter experimental on l'artista recupera el seu coneixement de la cultura japonesa que s'aplica en la pràctica a les formes simbòliques d'un llenguatge artístic pròdig en referències .

Noni Lazaga elabora una composició partint del concepte heideggerià de l'ésser i l'habitar, d'acord amb la interpretació que fa l'existencialisme alemany l'escola filosòfica de Kyoto. La proposta de l'artista consisteix en la reflexió sobre l'espacialitat i la temporalitat de l'entorn, tenint en compte les correspondències entre aquestes dues dimensions de l'humà i el subjecte de l'experiència. La instal·lació que presenta s'entén com hermenèutica de l'habitar en tots els sentits i de com la parla habita l'espai introduint la temporalitat. La influència de la cultura japonesa en l'obra de Noni Lazaga es percep en els dos llibres que va escriure sobre la cal·ligrafia i sobre el paper respectivament, arran de la seva llarga estada al Japó fa uns anys. La seva comprensió d'aquesta cultura i les associacions que hagi pogut establir amb la seva pròpia estan en l'origen d'aquest nou projecte que emprèn ara, amb ànim d'abordar l'espai tractant de posar límits a l'il·limitat, encara que sigui provisionalment, per superar la indeterminació de tot el que existeix.


El laberint és un lloc on el flux del temps es representa en el passejar entre els seus murs i extensions en forma de rizoma, fins a descobrir la sortida. La casa és un lloc; el lloc de l'habitar. La transformació del paisatge natural en paisatge cultural implica una travessia o un anar a través per arribar a una altra banda. El camí ordena i distribueix, permetent nomenar; condueix d'un lloc a un altre lloc i comunica els espais de l'existir. És un instrument de connexió entre espais, per eliminar el no-paisatge des de la cultura del paisatge. La casa del laberint és un exercici de construcció del passatge o "entre" que separa i uneix el no-res i l'ésser del món, identificant la mudança i el canvi amb el moviment del temps emprat en fer un recorregut que condueix l'ésser a l'existir.


Menene Gras Balaguer, comissària de l'exposició.

 

Date
2015/09/04 > 2015/10/05
Venue
CEART.  Centro de Arte Tomás y Valiente. C/ Leganés, 51 - 28945 · Fuenlabrada, Madrid
Organiser
Casa Asia

Related information

Desplegable
31-07-2015
31-07-2015
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Search at Casa Asia Website
Casa Asia in WWW:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Asia-Pacific Interactive Map

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Discover Asia, country by country
Casa Asia
Casa Asia | Social Headquarters | Can Tiana Venue | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Casa Asia Center - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ASIA 2016. Legal Terms. Produced by rodest